About Store Forum Documentation Contact
Donations:
140$/mo



Post Reply 
Publishing without 'Publish Data As PAKs' still require Project.pak
Author Message
tipforeveryone Offline
Member

Post: #1
Publishing without 'Publish Data As PAKs' still require Project.pak
I am trying to publish my project with 'Publish Data As PAKs' = FALSE

As my expectation, published project shoud work, but first it requires Bin/Engine.pak, I found this file in the Engine folder and copy/paste it into Bin folder

Next it requires Bin/Project.pak, I know this is the file which is created with 'Publish Data As PAKs' = TRUE (there will be only 2 files Engine.pak and Project.pak in Bin folder)

It is wierd that published exe file still require Project.pak file.
I think something was wrong here
exe just cant run without that Project.pak file
(This post was last modified: 05-12-2021 06:01 PM by tipforeveryone.)
05-12-2021 05:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #2
RE: Publishing without 'Publish Data As PAKs' still require Project.pak
You have to adjust InitPre which calls ee_init or something like that. It has 2 parameters for loading the paks. Just set false
05-12-2021 05:55 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
tipforeveryone Offline
Member

Post: #3
RE: Publishing without 'Publish Data As PAKs' still require Project.pak
Thanks for quick answer. I did as your advice and the game can load without asking Project.pak file, but another problem shows up.

When I use Publish Data As Pak = TRUE, everything run well
but now my GUIskin can not be loaded, it exists in Bin folder

   

I cant figure out what is wrong
(This post was last modified: 05-12-2021 06:35 PM by tipforeveryone.)
05-12-2021 06:35 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dwight Offline
Silver Supporter

Post: #4
RE: Publishing without 'Publish Data As PAKs' still require Project.pak
Did you set it as the default skin for your project? I think it should be the Application -> Right mouse click -> Properties -> Default GUI skin.
05-12-2021 08:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
tipforeveryone Offline
Member

Post: #5
RE: Publishing without 'Publish Data As PAKs' still require Project.pak
Yes, that file is exact the default skin which I placed it in application properties
05-13-2021 01:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #6
RE: Publishing without 'Publish Data As PAKs' still require Project.pak
Hello,
If you don't load PAK, then you have to specify the 'DataPath'
DataPath("Bin");

PAK's are recommended, faster, have encryption and compression.
NO PAK's are recommended only for uploads to servers for later download.
05-13-2021 04:59 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
tipforeveryone Offline
Member

Post: #7
RE: Publishing without 'Publish Data As PAKs' still require Project.pak
Thank you, it works ! you should put all of these into the online document, please
05-13-2021 04:04 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply