About Store Forum Documentation Contact
Donations:
327$/mo



Post Reply 
My Questions
Author Message
Masterxilo Offline
Member

Post: #16
RE: Hi & some questions
I can see reflections but no refractions. I'm talking about distortion of everything under the water surface (while the camera is still above the surface), something like this:
[Image: water.png]
As you see, the tiles of the pool are distorted.

How to enable that effect?

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
(This post was last modified: 12-02-2009 11:30 PM by Masterxilo.)
12-02-2009 11:29 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #17
RE: Hi & some questions
I see, current refraction affects only the reflection itself, but please wait for the next engine version, I hope there you'll have additional parameter for the refraction of the under water surface.
12-03-2009 06:43 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Masterxilo Offline
Member

Post: #18
RE: Hi & some questions
k,ty

More questions:

Which channels do normalmaps use? It looks like standard bluish looking normal maps
(which look like this:
[Image: bumpmap_normalmap.jpg])
don't work correctly.
From what I can see, those coming with the engine only use the green and alpha channel, the other two channels are completely white (the resulting image is somewhat pink). However, if I let the converter tool create a normal map from a heightmap, the resulting normal map will be bluish and therefore the result when applying it will look incorrect. Why that?

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
(This post was last modified: 12-05-2009 11:30 PM by Masterxilo.)
12-05-2009 11:29 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Harry Offline
Member

Post: #19
RE: Hi & some questions
Change texture to Grayscale.
12-05-2009 11:47 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Masterxilo Offline
Member

Post: #20
RE: Hi & some questions
Which texture? The one I want to make a normal map from? It is already gray scale.
It's the bump map of the brick texture:
[Image: 38376129.jpg]
This is the normal map it creates from that one:
[Image: 0bn.jpg]

However, it should look something like (this is the included normal map):
[Image: 32695598.jpg]
Why doesn't it generate that from the bump map???

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
12-06-2009 12:22 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #21
RE: Hi & some questions
please use the mesh editor for normal map generation
12-06-2009 01:10 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Masterxilo Offline
Member

Post: #22
RE: Hi & some questions
ah, that works
---
Omg, you already added resize-ability (APP_RESIZABLE). Thanks a lot!
// Edit: and you also added refraction. Cool.

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
(This post was last modified: 12-16-2009 11:08 AM by Masterxilo.)
12-12-2009 01:08 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Masterxilo Offline
Member

Post: #23
RE: Hi & some questions
  • The documentation says networking should be done by the user (using RakNet, for example).
    However there appear to be networking commands in the engine (didn't look at those tutorials yet though). What's wrong with these?

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
12-16-2009 11:24 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #24
RE: Hi & some questions
they show only very basic networking, not enough for a game
12-16-2009 04:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Masterxilo Offline
Member

Post: #25
RE: Hi & some questions
  • How do you add your own LoD meshes in the mesh editor (instead of letting it generate them)?

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
12-16-2009 11:18 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Masterxilo Offline
Member

Post: #26
RE: Hi & some questions
  • What are the minimun requirements for esenthel apps? Do even programs with APP_NO_FX require a "real" graphics card (sm 2.0+)?

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
12-17-2009 03:08 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #27
RE: Hi & some questions
Quote:•How do you add your own LoD meshes in the mesh editor (instead of letting it generate them)?
currently this is not supported through ME, but you can do this in codes

Mesh mesh;
setup mesh.NewLod()
setup mesh.NewLod()

Quote:What are the minimun requirements for esenthel apps? Do even programs with APP_NO_FX require a "real" graphics card (sm 2.0+)?
yes, sm2 is always a requirement, and it will not be changed
12-17-2009 04:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Masterxilo Offline
Member

Post: #28
RE: Hi & some questions
(12-17-2009 04:39 PM)Esenthel Wrote:  
Quote:•How do you add your own LoD meshes in the mesh editor (instead of letting it generate them)?
currently this is not supported through ME

Will you add this?

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
12-18-2009 05:45 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Masterxilo Offline
Member

Post: #29
RE: Hi & some questions
  • How do you increase the shadow map size (of directional lights?)?
  • What's the fastest way to draw multiple like meshes? Is GPU instancing used/supported?
    I guess
    Code:
    REPA(boxes)mesh.draw(boxes[i].matrix());
    is not the best method, is it?

System: Windows 7 Ultimate 64 bit, Q6600 2.4 GHZ, 4GB RAM, nVidia GeForce 260 GTX 896 MB DDR3

Visit my site: hurricane-eye.webs.com
And read my blog: hurricane-eyeent.blogspot.com
(This post was last modified: 12-18-2009 07:55 PM by Masterxilo.)
12-18-2009 07:50 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #30
RE: Hi & some questions
Will you add this?
not in the nearest future

•How do you increase the shadow map size (of directional lights?)?
D.shdMapSize

•What's the fastest way to draw multiple like meshes? Is GPU instancing used/supported?
REP()mesh.draw()
is ok
but you can also check InstancedRenderer class
12-18-2009 08:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply