About Store Forum Documentation Contact
Donations:
309$/mo



Post Reply 
blender problems again :(
Author Message
nero81af Offline
Member

Post: #1
blender problems again :(
Since I updated to the last esenthel version I have two strange bugs while importing meshes.. Sometimes I get gouraud shading even if I set solid in blender AND I export vertex normals from blender or I get reversed face normals.. maybe some problems with b3d importer?
04-22-2010 12:30 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #2
RE: blender problems again :(
I haven't changed anything in the importer
04-22-2010 06:22 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
nero81af Offline
Member

Post: #3
RE: blender problems again :(
I don't know what to do.. many many models have this problem! I'll upload the file.. maybe someone can explain me the error I made in blender..

this is a facade.. with set normals the door still have 1 normal per vertex

the window has inverted faces normals

help us pls :( we are stuck with our project


Attached File(s)
.zip  facade.zip (Size: 64.01 KB / Downloads: 6)
04-22-2010 08:07 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #4
RE: blender problems again :(
It works ok if you "deselect" normal exporting in B3d exporter
or use Wavefront OBJ
or use Collada DAE 1.4..
04-22-2010 08:25 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
nero81af Offline
Member

Post: #5
RE: blender problems again :(
:O it doesn't work for me.. maybe because I'm using the modified version of the script? I'll try to look at the scripts..

the problem with wavefront and collada is that I can't export animations (collada hangs) and we have some animated mesh with inverted face normals aswell..
04-22-2010 10:12 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Harry Offline
Member

Post: #6
RE: blender problems again :(
Few days ago when I export a models from Blender I was suprised because some mesh parts have got inverted faces (in Blender it looks ok). I use Wavefront OBJ exporter.
04-22-2010 01:15 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
nero81af Offline
Member

Post: #7
RE: blender problems again :(
but for animations?
04-22-2010 01:29 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Harry Offline
Member

Post: #8
RE: blender problems again :(
No. Only meshes.
04-22-2010 01:54 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
nero81af Offline
Member

Post: #9
RE: blender problems again :(
yeah that's my main concern.. tonight I'll try to export animations with ogre plugin
04-22-2010 02:49 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
nero81af Offline
Member

Post: #10
RE: blender problems again :(
nope... if I import meshes with ogre, only 1 part per time can be exported.. and I can't apply skeleton to obj models..
04-23-2010 12:27 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
nero81af Offline
Member

Post: #11
RE: blender problems again :(
up just to notify the solution!

in blender before exporting any mesh in b3d format, make sure that it has a uv map set (even blank) AND a material set (even black too) otherwise the results are uncontrollable!

sorry for multiple post on the subject lately but this was a big issue for us

hope this can help anyone who is having problems with blender!
04-26-2010 04:30 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Seba Offline
Member

Post: #12
RE: blender problems again :(
I can't export my model with skeleton. I use export script from web site B3D_exporter_2.07 and blender 2.49b x64.
[Image: blenderexport.th.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

What i need to do to get model with skeleton late with animation?
10-10-2010 06:18 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply