About Store Forum Documentation Contact
Donations:
327$/mo



Post Reply 
strange terrain render behaviour
Author Message
yvanvds Offline
Silver Supporter

Post: #16
RE: strange terrain render behaviour
I've uploaded my data directory so you can use it with the world editor. The problem happens if i walk around, crossing many different areas. It's not a particular place that gives me this problem, but i can happen anywhere. Problem is, there's no way to move your character faster in WE play mode, as far as i know. So it takes a while before it happens. About 10 minutes over here. (In my game i multiplied running speed by 20, and then it starts happening after a minute, because you can cover much more terrain in that time.

One route that 'works' for me is the following:

Move west, across the little wood, past the museum building. Then north, left past the observatory on the hill. Then before the next hill, turn west, and cross the river. (Be careful there, there are some spots in the water that don't allow you to get out.) Keep going east into the big wood, and after a while go north up the mountains. Most of the time the problem will have happened by now. If it hasn't, i go south back to the area where i started. By then, the problem will be visible in this area too.

The file: http://www.sendspace.com/file/hb4xuw

Regards,

yvan
11-14-2010 05:52 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #17
RE: strange terrain render behaviour
I was able to reproduce the error, ill try to fix it.
11-14-2010 07:12 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #18
RE: strange terrain render behaviour
the problem may be caused because you're missing some textures
if I load the world in the codes (not in WE)
then I receive error:

Can't load "Clouds/Layers/0.gfx"
Additional path "Mtrl\marble_tiles"

Possibly there are more textures missing, and that may cause incorrect behavior of the renderer.
11-14-2010 07:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
yvanvds Offline
Silver Supporter

Post: #19
RE: strange terrain render behaviour
you're right about that cloud texture missing. But that's because I scanned my data directory for all unnecessary files. At my first attempt it was more than 300 Mb. I checked and the cloud texture that was missing (i thought it wouldn't matter in the world editor) was also used as a reflection in the marble_tiles material.

But is doesn't have anything to do with the problem, i think. For one, the problem is also there in my complete data directory. Second, if the problem was missing textures, they would be missing at all the places where they are used. Not just at random places. You can very well go to one place and see the texture, run around to the other side of the world and come back to find out it's gone.

If you'd like to add the file, it's just the original from the SDK. You could copy the clouds directory and it would be ok.
11-14-2010 08:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #20
RE: strange terrain render behaviour
im checking this
11-14-2010 08:43 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #21
RE: strange terrain render behaviour
Thanks! I realized there may be problem with shader selection for special case for background loading, main deferred renderer, non deferred renderer for water reflection and water usage on the scene.
I'll fix this asap.
11-14-2010 09:04 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
yvanvds Offline
Silver Supporter

Post: #22
RE: strange terrain render behaviour
Thank you! I don't think I fully grasp what you mean by that, I really love the support you give.
11-14-2010 09:09 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #23
RE: strange terrain render behaviour
What matters is that it will work smile
11-14-2010 09:11 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #24
RE: strange terrain render behaviour
fix through autoupdate is available.
11-14-2010 09:34 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Seba Offline
Member

Post: #25
RE: strange terrain render behaviour
It works for me. Thank for fast solved of problem.
11-14-2010 10:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
yvanvds Offline
Silver Supporter

Post: #26
RE: strange terrain render behaviour
Sweet! All is looking as it should. Thanks.
11-14-2010 10:38 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply