About Store Forum Documentation Contact
Donations:
309$/mo



Post Reply 
EE 2.0 AutoUpdater not working
Author Message
Tottel Offline
Member

Post: #1
EE 2.0 AutoUpdater not working
Hi,

Is there any way to check logs for what the auto-updater did?

There's been an EE update today, but it doesn't seem to update when I launch the EE 2.0 Editor.
It has worked once before, but I've also had to redownload the folder several times.

Thanks.
04-12-2013 05:47 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #2
RE: EE 2.0 AutoUpdater not working
Hi, could you check this thread
http://www.esenthel.com/community/showth...p?tid=6219

Quote: The Editor will only notify you of the update once it finishes downloading it.

Files get downloaded to "Bin/Update" folder.
Please wait a moment, if after some time you still don't get any message, please check if you have correct internet connection, try restart the Editor so it rechecks for an update.
Most likely the editor did not finish downloading it yet.

If you're interested in messages during updating. Please copy the Esenthel.exe outside of the engine folder and start it. It will launch in installer mode, and please select the path to your existing EE installation. It will have a download progress bar and notify of any errors/messages.

The engine libs are big, so it may take a while to download all of them.
04-12-2013 05:53 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tottel Offline
Member

Post: #3
RE: EE 2.0 AutoUpdater not working
Hi,
Thanks for the quick reply.

I've noticed before that it only notifies after downloading. The files in the Bin/Update folder are the ones from today, but it didn't apply the update.

I'll just do it manually now, just figured I'd let you know.

EDIT:
I copied the Esenthel.exe to my desktop and ran it. It gives me the following error:

Error downloading file:
"Project\ (This code is the tutorials project) \Data.old"
(This post was last modified: 04-12-2013 06:01 PM by Tottel.)
04-12-2013 05:57 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #4
RE: EE 2.0 AutoUpdater not working
It will notify you only after downloading all elements, so if you have some files in Bin/Update, but the Editor is not notifying you, it means there are still elements being downloaded.
Each new realease can require even 100+MB download, so it may take a while.

Edit: thanks, I'm checking this.
04-12-2013 06:01 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tottel Offline
Member

Post: #5
RE: EE 2.0 AutoUpdater not working
Updated previous post; in case it went unnoticed. smile

Thanks for the replies.
04-12-2013 06:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #6
RE: EE 2.0 AutoUpdater not working
I've reproduced the problem, there is an issue downloading files with .old extension from the server, mime type issue I guess, I'll investigate this.

For the moment I've removed the files from the server as they are not crucial. So it should work now, please try again smile
04-12-2013 06:14 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tottel Offline
Member

Post: #7
RE: EE 2.0 AutoUpdater not working
Works perfectly, thanks a lot! smile
04-12-2013 06:18 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply