About Store Forum Documentation Contact
Donations:
309$/mo



Post Reply 
Aug 2013 Update
Author Message
Rofar Offline
Member

Post: #1
Aug 2013 Update
If anyone experiences the continuous update with the recent version update, move the PhysX3 86 dlls from the update bin folder to the Esenthel 2.0 bin folder and it should resolve the problem.

I suspect I am not the only one that experienced this problem.
08-18-2013 06:02 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
TheElk Offline
Member

Post: #2
RE: Aug 2013 Update
Yes having the same problem.
08-18-2013 06:49 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
SamerK Offline
Member

Post: #3
RE: Aug 2013 Update
I just ran the EE 64bit runtime then things went through fine.
(This post was last modified: 08-18-2013 08:28 PM by SamerK.)
08-18-2013 08:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
TheElk Offline
Member

Post: #4
RE: Aug 2013 Update
(08-18-2013 08:27 PM)SamerK Wrote:  I just ran the EE 64bit runtime then things went through fine.
thank you 32 bit is the one not working.grin
08-19-2013 05:32 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MrPi Offline
Member

Post: #5
RE: Aug 2013 Update
Esenthel, could you please comment on that?
08-19-2013 03:33 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #6
RE: Aug 2013 Update
Thanks, I'll check that once I'm back home,
could anyone please let me know the exact modification date of the file that seems to be causing the issue?
"PhysX3 86 dll" file (the version in the Esenthel/Bin folder and the one in Esenthel/Bin/Update/Bin)
08-20-2013 01:42 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Rofar Offline
Member

Post: #7
RE: Aug 2013 Update
I don't have that info since I have moved those files already but if I remember correctly I think they were both the same date but different timestamps. Seems like the ones in the update folder were newer times but same date. I could be wrong.

There were 3 PhysX dll files. I am pretty sure they were PhysX3_x86.dll, PhysX3Common_x86.dll, and PhysX3Cooking_x86.dll. All 3 of the ones from the update are 10/25/2012 8:05 AM.
08-20-2013 02:55 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #8
RE: Aug 2013 Update
Thanks, so the issue was related only to DLL's and no other files?
08-20-2013 03:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pherael Offline
Silver Supporter

Post: #9
RE: Aug 2013 Update
In my case, it was PhysX3_x64.dll, PhysX3Common_x64.dll, and PhysX3Cooking_x64.dll, but the rest of issue was the same as above.
08-20-2013 07:32 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #10
RE: Aug 2013 Update
Thanks!
It looks like it just fails because the old DLL's are currently used by the Editor, and can't be replaced with new ones.
Current workaround is as Rofar mentioned: manually replace the DLL's when Editor is not running.
I'll fix it soon for the update process so this doesn't happen.
08-20-2013 11:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #11
RE: Aug 2013 Update
Thank you for reporting the issue, it should work ok now!
08-21-2013 11:24 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply