About Store Forum Documentation Contact
Donations:
225$/mo



Post Reply 
[solved] esenthel 1.0 weird behaviour
Author Message
compulsive compiler Offline
Member

Post: #1
[solved] esenthel 1.0 weird behaviour
Good day esenthel , i have experienced
some weird behaviour with esenthel 1 editor

1. Sometimes when i switch to fp camera with tab
the camera repositions way below where the previously
default cameramode's position was just before switching.

2. Sometimes my files just go missing when i compile with f5
Or f7 or something i think this isint suppose to happen
becouse i did not use clean and rebuild , just rebuild ,
Usually the engine.pak goes missing

3. I have strange unable to link errors about every second time
i compile , the compiler message lists a lot of machine code stuff
i am unable to understand as to what they are reports about ,
If i compile again after that it works correct .

4. If i chosr to overwrite an object i changed it always
sais cant save because the obj base is the same file
but whats overwrite for then ? I usually have to set the base
by pressing base and then i can safe over to object but in doing
that i have to re do the settings i overided in the original obj..

Anycase hope it is just my incompetance with most
of what i mentioned .

Greets
(This post was last modified: 10-03-2013 12:26 PM by compulsive compiler.)
09-30-2013 04:01 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Rofar Offline
Member

Post: #2
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
3 - I used to have that problem. I think it was when I used VS 2008. Not sure if I got it with EE 2.0 or not. Since using EE 2.0 and VS 2012, I no longer have that problem.
09-30-2013 05:10 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
compulsive compiler Offline
Member

Post: #3
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
Yes i have vs 2008 at this moment
09-30-2013 06:01 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
compulsive compiler Offline
Member

Post: #4
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
here is another one :

sometimes when i add a new comment i recieve this error when compiling
if i remove the comment it keeps happening ,the only way to resolve the error
is to use undo and then add the comment again and recompile ????


Attached File(s) Image(s)
   
10-01-2013 12:53 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dwight Offline
Member

Post: #5
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
This was an issue from at least 1,5 years ago as well [somewhat..]. Gregorz did not find a fix.

The solution was indeed to cut everything, and paste it back in if this occurs.
10-01-2013 05:46 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
compulsive compiler Offline
Member

Post: #6
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
Therefore there are possibly false c haracters being produced when i add a comment perhaps ...but okay atleast i know how to overcome that one
10-01-2013 06:15 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #7
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
Can you please submit the project (preferrably in 2.0 format) and provide steps how to reproduce the problem?
10-02-2013 06:20 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
compulsive compiler Offline
Member

Post: #8
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
I cannot provide steps to reproduce the problem it os not my application that does this , it happens inside the world editor and code editor of esenthel 1 ,
10-02-2013 07:33 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
compulsive compiler Offline
Member

Post: #9
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
Okay i pressed rebuild and when i pressed f5 just now,
The complete data folder were deleted inside my project folder

am i doing it wrong !? My data folder is located in c:\folder\folder\_c++ build_\application\data
My physx files also in that folder named as physx it also got removed
My screencapture folder aswell
this is not very nice and unpredictable how am i to
develope if the editor destroys my media files how
am i to predict its going to happen if i added
new models etc and changed something in code
and rebuilded then my work is gone ?!
Luckily i have learned to back up now but this is setting me back

Am i suppose to use a diffrent folder for my data
10-02-2013 06:15 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pixel Perfect Offline
Member

Post: #10
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
I am aware there are a lot of people who have developed their games initially in Version 1.0 and continue to do so. However you appear, from what I've been able to ascertain, to have started work on your project after the previous version of the software ceased to be available. So I'm unsure as to why you chose to do that and not use Version 2.0?

However, that said, something that results in your media being deleted is indeed a bad situation and I hope you get a resolution to your issue. You seem to be making good progress from what I can gather from your posts.
10-02-2013 06:59 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
compulsive compiler Offline
Member

Post: #11
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
Well i guess i could jump to 2 , i dont think 1 would have much support after a while .
Perhaps better to jump early into 2 than late in my projects .

I have never had this issue with vs2008 as the editor though so for now perhaps i should try and stick it out a little bit with vs2008 untill i can get my project ready before i make the jump over to 2 .

Okay good news i moved my data folders a folder back so no more problems wiht it deleting my hard work , also vs2008 gives me no hassels whatsoever except the little annoying compiler thingy but i will inform here again if i find any other
cause for some of the problems , i dont want to give the engine a bad rep ..i love it
(This post was last modified: 10-02-2013 09:16 PM by compulsive compiler.)
10-02-2013 08:26 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #12
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
Please do not keep data inside "_c++ build_" folder, as that's dynamically generated folder used only for compilation.
Please use 2.0 which will automatically manage handling of the resources for you.
10-03-2013 12:19 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
compulsive compiler Offline
Member

Post: #13
RE: esenthel 1.0 weird behaviour
The camera issue was me pressing ctr+tab by mistake
10-03-2013 12:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply