About Store Forum Documentation Contact
Donations:
345$/mo



Post Reply 
Project import
Author Message
Emtec Offline
Member

Post: #1
Project import
Situation: I run EE2.0 and in project list there wasn't my project. I thought that it disappeared (magic), but after that I opened "My computer", navigate to EE->Projects->_Build_ and fortunately there is my project-there is the source (I can open it in visual but I would like to open it in ee).
For simplicity the question is how to import the project? Open the EE->Import->? When I navigate to Projects there I can't import any project...
(This post was last modified: 11-09-2013 01:10 PM by Emtec.)
11-09-2013 12:46 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Rubeus Offline
Member

Post: #2
RE: Project import
Import is for a EE 1.0 project. As long as the project folder(named a string of gibberish) is in the projects directory, it should show up in the list. You didn't move your project or changed the default directory of the projects, did you?
11-09-2013 02:08 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tottel Offline
Member

Post: #3
RE: Project import
Additionally to what Rubeus said, the _Build_ folder is reserved for built project. (pressing "build" in EE 2.0). Everything in that folder is not something that EE 2.0 can open. All the project that you see/make in EE 2.0 are in the folder just above (Projects), and have encrypted file names.
11-09-2013 02:13 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Emtec Offline
Member

Post: #4
RE: Project import
Re::Rubbeus: I didn't change default directory.
Re::Tottle: I know that there are encrypted file names I see them but how open it in ee2.0? I see that in this folder there are more encrypted files than I can see in ee's list project. In other words how to open this encrypted files in ee2.0?
(This post was last modified: 11-09-2013 02:38 PM by Emtec.)
11-09-2013 02:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tottel Offline
Member

Post: #5
RE: Project import
Just place the folder in the Project folder. It will automatically find the project in the editor. If it doesn't, there's probably something wrong with the project files.
11-09-2013 03:10 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Emtec Offline
Member

Post: #6
RE: Project import
This is the point I placed the folder in the Project folder and I can't see my project.
11-09-2013 04:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tottel Offline
Member

Post: #7
RE: Project import
If it's a 2.0 project and it won't load, or it's a 1.0 project that won't import; then I don't know..

Esenthel will probably have to help you with this then.
11-09-2013 04:32 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Emtec Offline
Member

Post: #8
RE: Project import
It is 2.0 project.
11-09-2013 05:12 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #9
RE: Project import
Hello!

The _build_ is not importable, because it's just temporary files used during compilation.
You cannot open separate files from the project, you must open the entire project.
The projects are folders with "ahsdvjavhsdjavsh.." characters.
Please move that folder to your EE 2.0 projects folder.

If that doesn't help, please let me know about:
Did you have the project visible/show up in the Editor before?
Did you remove the project?
Did you move it to other folder?
Did you manually modify some files from inside the project folder?

Thank you
11-09-2013 09:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Emtec Offline
Member

Post: #10
RE: Project import
"Did you have the project visible/show up in the Editor before?"->yes
"Did you remove the project?"->no
"Did you move it to other folder?"->no
"Did you manually modify some files from inside the project folder?"->no
In folder with projects there is more folders with "ahsdvjavhsdjavsh.." than I can see in the ee's project list, so I think that ee can't decode it all.
(This post was last modified: 11-09-2013 11:07 PM by Emtec.)
11-09-2013 11:00 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #11
RE: Project import
Can you please attach/send me your project folder so I could investigate what's wrong?
Thank you
11-09-2013 11:26 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #12
RE: Project import
I've made script for sending large files to me, up to 100MB, but please 7z/rar it before.
http://esenthel.com/submit_file.php
11-09-2013 11:58 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #13
RE: Project import
Hi,

I've received your files, some of your project files "Settings" are completely empty (only zero bytes).
Does your computer sometimes freezes and makes files corrupt? That could be the cause of the problem. I've had similar problem with a faulty HDD in the past, one other user on the forum also had it.

Btw I've noticed that your projects don't have the "Settings.old" file (which is a backup) which means that you're using an old version of the engine?
Please try updating the engine to the latest version, which makes backup of the project settings files, so the issue will not happen again on faulty hdd's.
11-10-2013 01:06 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Emtec Offline
Member

Post: #14
RE: Project import
Ok thanks. To sum up it is impossible to recover the project, yes?
11-10-2013 10:30 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #15
RE: Project import
If only the "Settings" file is corrupt, then you could try re-creating at least part of it using:

uint CC4(byte a, byte b, byte c, byte d) {return a | (b<<8) | (c<<16) | (d<<24);}
uint CC4_PRST=CC4('P', 'R', 'S', 'T'); // Project Settings

void saveSettings(File &f)
{
f.putUInt (CC4_PRST);
f.cmpUIntV(0);
f<<id; // this is the ID of the project
}

you can get the ID from DecodeFileName of the project folder name (the ajskdhaksjdas characters)
then put that file as "Settings" inside the project folder.
11-10-2013 10:39 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply