About Store Forum Documentation Contact
Donations:
167$/mo



Post Reply 
Problem after esenthel update
Author Message
jnymarkp Offline
Member

Post: #1
Problem after esenthel update
Hi

Maybe i forgot something or i did something wrong, but today i purchased the Ineisis source code and startet playing arround.
That is- i tryed - but the server window didn't show anything, just went black.
But thats not my main problem.
While looking around trying to get a clue to the server gui problem, a window popped up telling me about an update to esenthel.
I did "Apply" without giving it any further thoughts.

And now nothing works.
Get the same error no matter what i try to compile.
Even tried some of the standard tutorials from esenthel with the same result.

Please see attached output.

Hope you can help me smile

Regards
Jesper


Attached File(s)
.txt  Output_after_update.txt (Size: 2.12 KB / Downloads: 10)
03-02-2015 01:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #2
RE: Problem after esenthel update
Hi,

The error is
"/usr/bin/ld: cannot find -lXrandr"
which means that the Xrandr library is not found on your system.
This is now needed because of updated Oculus SDK.

I think some package needs to be installed on your system using "sudo apt-get install .." I'm trying to figure out which one is missing.

Can you try installing "libxrandr-dev" and letting me know if that helps?
03-02-2015 11:13 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
jnymarkp Offline
Member

Post: #3
RE: Problem after esenthel update
Hi smile
First of all - thanks for your quick reply!

I have now installed libxrandr.dev and with it x11proto-randr-dev, and that took care of the first part,- but collect2 is still making noise:

collect2: error: ld returned 1 exit status

it seems there are undefined references towards EE::Decompress

EDIT2: Just had to do a Rebuild - now its compiling without errors.
Just have to figure out why the Ineisis server has a blank GUI.

Thanks for your help!

Please find attached output.

BR
Jesper


Attached File(s)
.txt  Output_after_update_with_libxrandr-dev.txt (Size: 4.27 KB / Downloads: 3)
(This post was last modified: 03-03-2015 02:13 PM by jnymarkp.)
03-03-2015 01:08 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #4
RE: Problem after esenthel update
Thanks for the confirmation that it works now! smile
I've added libxrandr-dev to the documentation page:
http://www.esenthel.com/?id=doc#Installation

As for Ineisis Server being black.
This is most likely cause by the fact that APP_ALLOW_NO_GPU is enabled inside InitPre function in the codes, and for OpenGL it disables graphics.
You can try removing the flag smile
03-03-2015 10:37 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
LucyDemoon Offline
Member

Post: #5
RE: Problem after esenthel update
hey,
have a problem with the engine and the cpu and that when I open the engine and a myproject select them, the cpu is constantly at 100% after I applied a texture


Attached File(s) Image(s)
   
03-06-2015 12:29 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #6
RE: Problem after esenthel update
Hello,

This may be caused if the Editor needs to rebuild some world areas in the background.
03-06-2015 01:20 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply