About Store Forum Documentation Contact
Donations:
309$/mo



Post Reply 
Issue With Textures
Author Message
GokUsama Offline
Member

Post: #1
Issue With Textures
Hello,

I have been working with esenthel engine to design some terrains from a few months now. However I recently started to have issues with adding models into the engine.
Basically once the model gets imported and I apply textures to it then it does not pick up the alpha for that texture. It used to work fine before, but this issue started happening recently.
All the models which I imported into the engine before this issue are totally fine. Here is the comparision from before and after texture.

Before:
https://imgur.com/GdnN6DO

After:
https://imgur.com/CE1Usvx

I tried many things to fix this but in the end I am not sure what started causing this issue. Any possible solution(s)?
(This post was last modified: 11-02-2019 07:24 PM by GokUsama.)
11-02-2019 07:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #2
RE: Issue With Textures
Most likely the source texture has problem with alpha.
Can you attach the source texture here? I will let you know what's the problem.
11-03-2019 05:44 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
GokUsama Offline
Member

Post: #3
RE: Issue With Textures
(11-03-2019 05:44 AM)Esenthel Wrote:  Most likely the source texture has problem with alpha.
Can you attach the source texture here? I will let you know what's the problem.
Well it is now happening with all the textures - even the ones I worked with before (which were working fine) but now that I have recently imported the same texture+model again it's giving an issue which I mentioned.

But sure I will send the texture here, hopefully you got a solution for me haha
https://drive.google.com/open?id=1nHMHbH...T1V50vNl_E
(This post was last modified: 11-03-2019 11:38 AM by GokUsama.)
11-03-2019 10:54 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #4
RE: Issue With Textures
Oh, I see what's the problem.
Sorry about that smile

Fixed here:
https://github.com/Esenthel/EsenthelEngi...8e394a8a54
11-03-2019 03:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
GokUsama Offline
Member

Post: #5
RE: Issue With Textures
(11-03-2019 03:48 PM)Esenthel Wrote:  Oh, I see what's the problem.
Sorry about that smile

Fixed here:
https://github.com/Esenthel/EsenthelEngi...8e394a8a54

Thanks alot! grin
Would this get updated as a hotfix update prompt in the engine anytime soon?
Because I dont run the engine through the src.
(This post was last modified: 11-03-2019 05:39 PM by GokUsama.)
11-03-2019 05:30 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #6
RE: Issue With Textures
It'll take around couple weeks until I will release a binary update.
11-03-2019 06:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #7
RE: Issue With Textures
As a workaround you can save your dds as bmp/png and use that
11-04-2019 03:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
GokUsama Offline
Member

Post: #8
RE: Issue With Textures
(11-04-2019 03:16 AM)Esenthel Wrote:  As a workaround you can save your dds as bmp/png and use that
Alright thanks! Well I downloaded the source for future issues that could potentially happen smile
11-09-2019 02:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply