About Store Forum Documentation Contact
Donations:
345$/mo



Post Reply 
strange rendering problem
Author Message
mih Offline
Member

Post: #1
strange rendering problem
In mesh editor model looks like this :
[Image: 59293389.th.jpg]

but when i load this in game it looks like this :
[Image: 84960054.th.jpg]

what's the problem, I mean those strange reflection stripes ? (it has the reflection image applied)
11-24-2009 02:52 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #2
RE: strange rendering problem
you need to enable high precision render targets (D.hpRt)
11-24-2009 03:41 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
mih Offline
Member

Post: #3
RE: strange rendering problem
thanks it works now smile
11-24-2009 03:49 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Harry Offline
Member

Post: #4
RE: strange rendering problem
I've got something like this with specular:

http://yfrog.com/7590136348p

I turn on hpRt but nothing changes. Could it be because my graphic card maybe doesn't support this? I've got geForce 6600.
11-24-2009 04:47 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #5
RE: strange rendering problem
yes, this means that your card doesn't support this feature
11-24-2009 05:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
mih Offline
Member

Post: #6
RE: strange rendering problem
i have another problem xD this time it's about transparency, I want to render car windows with transparency and everything works ok, but when i turn camera around so I look at the car from the direction opposite to the sun direction(from the shadowed side of the car) the windows doesn't render. What I mean :
[Image: 37511453.th.jpg]
windows are visible, but when i turn the camera little right :
[Image: 94815644.th.jpg]
11-24-2009 06:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #7
RE: strange rendering problem
how are you handling transparency?
how are you drawing the car and windows?
11-24-2009 07:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
mih Offline
Member

Post: #8
RE: strange rendering problem
I'm doing it like that :
Code:
case RM_SOLID:
         mesh.draw(MatrixIdentity);
         car.hide("windows");
         car.hide("lights_front_glass");
         car.draw(Matrix(Vec(0,1.5,0)));
         car.showAll();
      break;
      case RM_SHD_MAP:
          car.hide("windows");
          car.hide("lights_front_glass");
          car.draw(Matrix(Vec(0,1.5,0)));
          car.showAll();
      break;
      case RM_BLEND:
          car.hideAll().show("windows");
          car.show("lights_front_glass");
              car.drawBlended(0.6);
          car.showAll();
          break;
where mesh is the ground mesh, and car is the car mesh
11-24-2009 08:00 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #9
RE: strange rendering problem
I think that you're forgetting to set the matrix before drawing 'drawBlended'
11-24-2009 09:19 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
mih Offline
Member

Post: #10
RE: strange rendering problem
but how to set the matrix ?
11-24-2009 10:00 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #11
RE: strange rendering problem
SetMatrix
11-24-2009 10:26 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
mih Offline
Member

Post: #12
RE: strange rendering problem
thanks smile
11-24-2009 10:30 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Harry Offline
Member

Post: #13
RE: strange rendering problem
Why my material with Tech Blend is not drawing in game but I can see it in ME?
11-25-2009 04:22 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #14
RE: strange rendering problem
tech blend needs to be drawn in RM_BLEND
11-25-2009 05:14 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Harry Offline
Member

Post: #15
RE: strange rendering problem
Code:
    case RM_BLEND:
        mesh->hideAll().show("windows");
        mesh->drawBlended(0.9);
        mesh->showAll();
    break;

Nothing happens.
11-25-2009 07:00 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply