About Store Forum Documentation Contact
Donations:
179$/mo



Post Reply 
Black Screen in Tutorial
Author Message
lupin82 Offline
Member

Post: #1
Black Screen in Tutorial
When I test your tutorial-2nd Game basics, there's only black screen and no reaction when I run World.cpp.

And after that all tutorial has same problem.

There is no error when compile. And no error & only black screen when I running program .

I searched about this problem in this board, but there's no answer about this.

Please give me some support about this problem.
12-29-2009 04:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #2
RE: Black Screen in Tutorial
Hello Lupin,

could you verify that you have the latest video drivers installed?

does the world editor work ok? in all renderers? (you can change them using the F10 key)

or does the problem occur only in custom compiled tutorials?

what is your system - OS, CPU, Ram, Graphics Card?
12-29-2009 03:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
lupin82 Offline
Member

Post: #3
RE: Black Screen in Tutorial
Thanks your attention.

I installed 2009/12 released version of driver from Nvidia home.

And i can open sample.world on world editor, can see on Simple & Single Pass & Multi Pass Renderer.

My OS is WindowsXP, CPU is Intel Quad Core 2.33GHz, RAM is 2GB, VGA is GeForce 9600GT.

On project, I run "EsenthelEngineSDK/Tutorials/Tutorials.sln".

I removed from source "00 - Start.cpp".

I added "EsenthelEngineSDK/Tutorials/Source/Advanced/4 - Demos, Game Basics/Game Basics/02 - World.cpp".
(This post was last modified: 12-31-2009 09:50 AM by lupin82.)
12-31-2009 08:38 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #4
RE: Black Screen in Tutorial
Hello,

so you mean that world editor works ok? if that so, then maybe you have incorrectly installed SDK?
please check this page - http://www.esenthel.com/wiki/index.php?t...stallation
do you have VS 2008?
12-31-2009 04:00 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
lupin82 Offline
Member

Post: #5
RE: Black Screen in Tutorial
http://image.playforum.net:8080/gallery/...hel_01.jpg
like this pic, only black screen is there.

http://image.playforum.net:8080/gallery/...hel_02.jpg
is this world editor works well?


I re-installed the newest version of SDK already.
I use VS 2008 and DIRECTX SDK November 2008.
(This post was last modified: 01-04-2010 12:18 PM by lupin82.)
01-04-2010 06:41 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #6
RE: Black Screen in Tutorial
the World Editor looks ok, so since your custom projects have the black screen issue it must be compilation error.

please run the autoupdate.exe so it can automatically copy the headers and lib files to the VS folder,
if that won't help please do it manually according to http://www.esenthel.com/wiki/index.php?t...stallation
then please rebuild the project.
01-04-2010 04:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
lupin82 Offline
Member

Post: #7
RE: Black Screen in Tutorial
Thank you

Finally, I succeeded by AUTOUPDATE.

But there's an error when I entered path of engine.pak on Game Data Path field.

So, I covered engine.pak by new engine.pak that created by entering another path and updating.
01-05-2010 07:03 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #8
RE: Black Screen in Tutorial
is the problem solved?
01-05-2010 03:57 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
lupin82 Offline
Member

Post: #9
RE: Black Screen in Tutorial
Solved smile
01-06-2010 03:47 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply