About Store Forum Documentation Contact
Donations:
289$/mo



Post Reply 
Error: Shader Model 2.0
Author Message
OrLime Offline
Member

Post: #1
Error: Shader Model 2.0
Hello.
When you start the editor and login server for the MMORPG on a PC - everything is normal.
Once run it all on the server (windows server 2003) - writes an error:
Minimum Shader Model 2.0
A better video card or installing drivers ...

Video card: The GeForce 8400 GS
Developers write that supports Shader 4.0

Help please

http://imglink.ru/pictures/03-04-11/fea5...220cc8.jpg

P.S. For the server, no need to use the model, the world, and the like
(This post was last modified: 04-03-2011 10:47 AM by OrLime.)
04-03-2011 10:43 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Truelegend Offline
Member

Post: #2
RE: Error: Shader Model 2.0
Install newest drivers. It should help.
04-03-2011 11:05 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
OrLime Offline
Member

Post: #3
RE: Error: Shader Model 2.0
Tried.
Set. Did not help.
04-03-2011 11:27 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Truelegend Offline
Member

Post: #4
RE: Error: Shader Model 2.0
Maybe Windows Server doest support it. Try use Window XP.
04-03-2011 04:02 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #5
RE: Error: Shader Model 2.0
also try updating directx runtime
04-03-2011 04:13 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dynad Offline
Member

Post: #6
RE: Error: Shader Model 2.0
start the engine without the need for GPU (for servers) is on the roadmap wink

There is always evil somewhere, you just have to look for it properly.
04-03-2011 04:17 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
OrLime Offline
Member

Post: #7
RE: Error: Shader Model 2.0
Esenthel, Ok. Senk you.

Dynad, How's that?
Senk.
(This post was last modified: 04-03-2011 05:47 PM by OrLime.)
04-03-2011 05:30 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
OrLime Offline
Member

Post: #8
RE: Error: Shader Model 2.0
Didn't Help...
04-05-2011 09:06 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Truelegend Offline
Member

Post: #9
RE: Error: Shader Model 2.0
Reinstall system..?
04-05-2011 09:20 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Zervox Offline
Silver Supporter

Post: #10
RE: Error: Shader Model 2.0
Here is a possible fix, Windows server 2003 doesn't allow hardware acceleration of directx by default try the link given below. smile
Shader Model problem
04-05-2011 10:49 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
OrLime Offline
Member

Post: #11
RE: Error: Shader Model 2.0
Zervox, Thank you very much.
Everything was fine! smile
04-06-2011 04:28 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Daniel Mewes Offline
Member

Post: #12
RE: Error: Shader Model 2.0
(04-03-2011 04:17 PM)Dynad Wrote:  start the engine without the need for GPU (for servers) is on the roadmap wink

Any news about that? I am trying to let the MMO Server run on a Windows 2008 r2 Server but same Error: Shader 2.0 [...]

Is there any work around? Zervox solution didn't worked for me.
DirectX Runtime is up to date.
(This post was last modified: 12-29-2011 03:26 AM by Daniel Mewes.)
12-29-2011 03:25 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Driklyn Offline
Member

Post: #13
RE: Error: Shader Model 2.0
You have to use the APP_ALLOW_NO_GPU flag:

Code:
void InitPre()
{
   App.flag = APP_ALLOW_NO_GPU | APP_NO_FX | ..other flags..;
   ...
}
12-29-2011 03:36 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Daniel Mewes Offline
Member

Post: #14
RE: Error: Shader Model 2.0
Thanks, solved my problem smile
12-29-2011 03:58 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply