About Store Forum Documentation Contact
Donations:
158$/mo



Post Reply 
Tutorials
Author Message
evileye81 Offline
Member

Post: #1
Tutorials
When i compile and run the tutorial vsproject (2010) i get the error
Error loading ShaderTech "EdgeSoftenEdgeDetect" in Shader "".

Seems like some shader is missing?

Its not engine.pak, if it was missing it would just say that engine.pak couldn't be loaded
08-05-2011 04:35 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dynad Offline
Member

Post: #2
RE: Tutorials

There is always evil somewhere, you just have to look for it properly.
08-05-2011 04:51 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
runewake2 Offline
Member

Post: #3
RE: Tutorials
If you have the Lite version the Shader tutorials WILL NOT WORK. Sry for caps, don't know BBCode for Italics or Bold smile
08-05-2011 07:46 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Driklyn Offline
Member

Post: #4
RE: Tutorials
Update your engine.pak file, it's out-of-date.

(08-05-2011 07:46 PM)runewake2 Wrote:  Sry for caps, don't know BBCode for Italics or Bold smile

Easy:

Code:
[b]This text is bold[/b] and [i]this text is italicized[/i]. Surely that means that [u]this text must be underlined[/u].

Or, click 'New Reply' and use the formatting tools.
08-06-2011 05:55 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
evileye81 Offline
Member

Post: #5
RE: Tutorials
What? Isn't a shader tutorial, it's 03 - Multiple Worlds tut...

I have the latest engine.pak
08-06-2011 06:19 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #6
RE: Tutorials
it looks like incompatibility between EE lib, headers, and or engine.pak, please check again:
http://www.esenthel.com/community/showth...p?tid=2862
08-06-2011 06:20 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
evileye81 Offline
Member

Post: #7
RE: Tutorials
Okay, updated my esenthel headers, now i get errors during compile.

1>06 - 3D.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: struct EE::PakSet & __thiscall EE::PakSet::add(struct EE::Str,struct EE::Secure *,bool)" (?add@PakSet@EE@@QAEAAU12@UStr@2@PAUSecure@2@_N@Z) referenced in function "void __cdecl InitPre(void)" (?InitPre@@YAXXZ)
1>06 - 3D.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: void __thiscall EE::Tube::draw(struct EE::Color,bool,int)const " (?draw@Tube@EE@@QBEXUColor@2@_NH@Z) referenced in function "void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)
1>06 - 3D.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: void __thiscall EE::Ball::draw(struct EE::Color,bool,struct EE::VecI2 const &)const " (?draw@Ball@EE@@QBEXUColor@2@_NABUVecI2@2@@Z) referenced in function "void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)
1>06 - 3D.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: void __thiscall EE::Box::draw(struct EE::Color,bool)const " (?draw@Box@EE@@QBEXUColor@2@_N@Z) referenced in function "void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)
1>06 - 3D.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: static void __cdecl EE::Display::clear(struct EE::Color)" (?clear@Display@EE@@SAXUColor@2@@Z) referenced in function "void __cdecl Draw(void)" (?Draw@@YAXXZ)
1>Tutorials.exe : fatal error LNK1120: 5 unresolved externals




I get that when trying to compile any of the tutorials.
I think i got this before though...
(This post was last modified: 08-06-2011 08:21 PM by evileye81.)
08-06-2011 08:20 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #8
RE: Tutorials
you're using old headers
08-06-2011 08:50 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply