About Store Forum Documentation Contact
Donations:
345$/mo



Post Reply 
[iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Author Message
cmontiel Offline
Member

Post: #1
[iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
1) Build tutorial.
2) Minimize
3) Maximize
4) Gyroscope and Accerometer not working.

Tested on iPad 3.

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 05-05-2012 10:08 AM by cmontiel.)
03-28-2012 01:34 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #2
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Thanks, I'll test it
03-29-2012 01:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #3
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
I've tested this with latest EE iOS SDK released few days ago on iPad 1, start, minimize, resume, and accelerometer continued to work (gyroscope is not present on ipad1)
04-08-2012 10:15 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #4
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Good to know that it works on iPad 1.

But I tried the tutorial a lot of times on iPad 3, and it doesn't work. After resume, the values don't change and show the same values when was minimized.

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 04-08-2012 09:45 PM by cmontiel.)
04-08-2012 09:43 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #5
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
I'll check this on different versions of Simulator
04-15-2012 07:28 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #6
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
I've found some code which may have caused the issue. I hope this should work OK in next release.
04-18-2012 04:58 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #7
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Fixed!

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
04-20-2012 12:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #8
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Today I double checked this.

For some reason the first time I tested on iPad 3 they were working. After donwload again the ios sdk and remove the old tutorial projects, Accelerometer is working as expected but Gyroscope values are 0,0,0 always. You don't need minimize.

Also compiling for simulator, it drops new undefined symbols:

Code:
ld: warning: ignoring file /Users/carlos/Desktop/EsenthelEngineSDK iOS/Tutorials/../Installation/EsenthelEngine Simulator.a, file was built for archive which is not the architecture being linked (armv7)
Undefined symbols for architecture armv7:
  "EE::Free(void*&)", referenced from:
      EE::MeshPart*& EE::Free<EE::MeshPart>(EE::MeshPart*&)in Tutorial.o
      EE::MeshLod*& EE::Free<EE::MeshLod>(EE::MeshLod*&)in Tutorial.o
  "_main", referenced from:
      start in crt1.3.1.o
  "EE::_Cache::_decRef(void const*)", referenced from:
      __ZN2EE11CacheElmPtrINS_8MaterialELZNS_10_MaterialsEEE5clearEv in Tutorial.o
  "EE::Mesh::del()", referenced from:
      EE::Mesh::~Mesh()in Tutorial.o
  "EE::MeshRender::del()", referenced from:
      EE::MeshRender::~MeshRender()in Tutorial.o
  "EE::VtxBuf::del()", referenced from:
      EE::VtxBuf::~VtxBuf()in Tutorial.o
  "EE::IndBuf::del()", referenced from:
      EE::IndBuf::~IndBuf()in Tutorial.o
  "EE::Mesh::Mesh()", referenced from:
      __static_initialization_and_destruction_0(int, int)in Tutorial.o
  "EE::_Materials", referenced from:
      __ZN2EE11CacheElmPtrINS_8MaterialELZNS_10_MaterialsEEE5clearEv in Tutorial.o
  "EE::Matrix::setScale(float)", referenced from:
      EE::Matrix::Matrix(float)in Tutorial.o
  "EE::MeshBase::del()", referenced from:
      EE::MeshBase::~MeshBase()in Tutorial.o
  "EE::MeshPart::del()", referenced from:
      EE::MeshPart::~MeshPart()in Tutorial.o
ld: symbol(s) not found for architecture armv7
collect2: ld returned 1 exit status

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 05-11-2012 03:15 AM by cmontiel.)
05-05-2012 10:12 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #9
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Up. Tested with build 4.

Compiling for simulator => undefined symbols.
Gyroscope not working. Values 0,0,0. (Device iPad 3, iOS 5.1)

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 05-26-2012 12:20 AM by cmontiel.)
05-26-2012 12:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #10
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Hello,

I did test the simulator, iPhone/iPad 4.3/5.0, XCode 4.2, and it worked fine.
Please download iOS SDK to new folder, and run it from there without any manual changes/editions

I did also test the gyroscope in iPhone 4 using iOS 5.0.1 and it works fine.

After updating phone to iOS 5.1.1 it all works fine as well.
05-26-2012 06:55 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #11
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
I'm using XCode 4.3.2.

On the iPad, I have iOS 5.1.1

I have just downloaded the iOS SDK build 6 (new folder, clean installation, iOS 5.1 is set by default without manual editions).

[Image: thump_7727008captura-de-pantalla.jpg]

Simulator => OK.
Device => Undefined symbols, this time DrawParticleAdd and DrawAnimatedParticleAdd.

Code:
Undefined symbols for architecture armv7:
  "EE::DrawParticleAdd(EE::Color const&, float, float, float, EE::Vec const&, EE::Vec const&)", referenced from:
      EE::Edit::$void$20EE$2EDrawParticle$28const$20EE$2EImage$26$2CByte$2Cconst$​20EE$2EColor$26$2CFlt$2CFlt$2CFlt$2Cconst$20EE$2EVec$26$2Cconst$20EE$2EVec$26$29​(EE::Edit::Call&, EE::Edit::CodeEnvironment::Thread&)in EsenthelEngine Device.a(CE Func List.o)
      EE::Edit::$void$20EE$2EDrawParticleAdd$28const$20EE$2EColor$26$2CFlt$2CFlt$​2CFlt$2Cconst$20EE$2EVec$26$2Cconst$20EE$2EVec$26$29(EE::Edit::Call&, EE::Edit::CodeEnvironment::Thread&)in EsenthelEngine Device.a(CE Func List.o)
  "EE::DrawAnimatedParticleAdd(EE::Color const&, float, float, float, EE::Vec const&, EE::Vec const&, float)", referenced from:
      EE::Edit::$void$20EE$2EDrawAnimatedParticleAdd$28const$20EE$2EColor$26$2CFl​t$2CFlt$2CFlt$2Cconst$20EE$2EVec$26$2Cconst$20EE$2EVec$26$2CFlt$29(EE::Edit::Cal​l&, EE::Edit::CodeEnvironment::Thread&)in EsenthelEngine Device.a(CE Func List.o)
ld: symbol(s) not found for architecture armv7
collect2: ld returned 1 exit status

Please someone can confirm this with the latest esenthel ios sdk?

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
05-27-2012 05:11 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #12
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Thanks, I've upgraded my xcode and now see the same problem, I will fix this shortly.
05-27-2012 07:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #13
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
I've reuploaded the iOS SDK.
05-27-2012 07:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #14
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Simulator => OK!
Device => OK!

Gyroscope => values 0,0,0. This feature is not important to me, I don't need gyroscope for my game but I pretty sure that something is wrong.

[Image: img0091ryb.jpg]

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 05-28-2012 04:06 AM by cmontiel.)
05-27-2012 08:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #15
RE: [iOS] Accelerometer and Gyroscope bug.
Gyroscope is working now in iPad3 lol

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
10-20-2012 12:57 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply