About Store Forum Documentation Contact
Donations:
327$/mo



Post Reply 
Editor button textDS
Author Message
cmontiel Offline
Member

Post: #1
Editor button textDS
1) Create a button
2) Type something in "Text" field
2) Fill "TextDS" field with any .txds file.
3) Text is very small.

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 06-06-2012 05:43 PM by cmontiel.)
06-06-2012 05:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
laugan Offline
Member

Post: #2
RE: Editor button textDS
there is scale parameter in TextDS settings window (when you create and save TextDS), try to set it bigger and check the result.
06-07-2012 05:34 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #3
RE: Editor button textDS
No, the scale is correct. Setting bigger scale value will fake the real font size .

It's the same behavior than http://www.esenthel.com/community/showth...p?tid=5084

Try to scale the font and set the same .txds to a Text and a Button. You will see what happen.

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 06-07-2012 11:39 AM by cmontiel.)
06-07-2012 11:37 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #4
RE: Editor button textDS
laugan is correct, Button dynamically scales the text height by the button height, so you need to have different .txds file for the Button
06-10-2012 01:09 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #5
RE: Editor button textDS
4 Buttons:

[Image: Untitled_1.jpg]

The first => Times new roman size 32, scale 0.080 , 0.080
The second => Times new roman size 64, scale 0.080 , 0.080
The third => Times new roman size 200, scale 0.080 , 0.080

No diferences. And very small comparing the fourth button (no .txds asigned). It makes no sense to have 2 versions of the same .txds. One for static text and one for buttons. :S

I will create them if they are necessary.

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 06-18-2012 08:41 PM by cmontiel.)
06-10-2012 10:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Harry Offline
Member

Post: #6
RE: Editor button textDS
I think that - as it's wrote before - scale parameter response for text Size in Esenthel. Size of font only makes its borders sharper.
(This post was last modified: 06-11-2012 03:56 PM by Harry.)
06-11-2012 03:55 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #7
RE: Editor button textDS
Harry, I know that scale parameter do bigger/smaller the fonts, it isn't the issue. What I am reporting is that scale 0.080 is VERY different on buttons and static texts. On buttons very small, on static text ("Text") very big. So I need 2 versions of the same .txds with a different scale, which is absurd.

Ok... more screens.

Creating the .txds with scale 0.9 (needed to fill a normal button).

[Image: Untitled_1.jpg]

As you see, part of the test string is out of the window and it is imposible calculate visually things like aligments.

And the .txds assigned to a Button and to a Text.

[Image: Untitled_2.jpg]

Good on Button, bad on Text.

If this is how it works EE I will create 2 .txds files for each font... At least file size is about 50-60 bytes.

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
(This post was last modified: 06-18-2012 08:42 PM by cmontiel.)
06-11-2012 04:38 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Harry Offline
Member

Post: #8
RE: Editor button textDS
I see now. Sorry for misunderstood you. Maybe good option will be checkbox which will disable texts resizing for button?
06-11-2012 07:46 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #9
RE: Editor button textDS
Quote:The first => Times new roman size 32, scale 0.080 , 0.080
The second => Times new roman size 64, scale 0.080 , 0.080
The third => Times new roman size 200, scale 0.080 , 0.080

No diferences
size gives you only different quality of the font, what you want is to change the scale
06-18-2012 06:28 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #10
RE: Editor button textDS
As I said, I know that Esenthel. It seems that post is confusing ppl. I wrote that values to compare with the fourth button (no txds asigned). I need a scale of 0.9f or 1.0f to fill a normal button, and if you put that values on "Text draw seting editor" , the text is really big and it's imposible to control visally things like "alignmet" or "space".

Solution, add 1.f to scale value of buttons text, BY DEFAULT. That way ppl don't need 2 .txds files and the size will be the same in a static text and in a button.

Just my point of view. Sorry if i don't know explain me better.

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
06-18-2012 08:50 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #11
RE: Editor button textDS
this will be adjusted in next SDK
09-19-2012 03:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #12
RE: Editor button textDS
Great! smile

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
09-19-2012 03:53 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
fatcoder Offline
Member

Post: #13
RE: Editor button textDS
Fantastic! This problem has troubled me for a long time.
09-19-2012 11:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
cmontiel Offline
Member

Post: #14
RE: Editor button textDS
Fixed. With new member text_scale for buttons, we can remove some "duplicated" files and it's easy to adjust the text.

Thanks.

IRC: irc.freenode.net
Channel: #Esenthel
10-20-2012 09:41 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SamNainocard Offline
Member

Post: #15
RE: Editor button textDS
It would be better if there's default value that affect for all button unless manually changed it. (Gui.button_text_scale=0.85, maybe?)

As all of my button use 0.72 scale instead of 0.85, changing all of them in editor would be very time consuming.

Edit: Also button in tabs and the others, it can change only in coding.
(This post was last modified: 10-20-2012 12:31 PM by SamNainocard.)
10-20-2012 11:56 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply