About Store Forum Documentation Contact
Donations:
327$/mo



Post Reply 
Two graphics issues
Author Message
Patalarc Offline
Member

Post: #1
Two graphics issues
HELLO EVERYONE!, I have a couple of problems graphics:

When you are in a location away from the center of the world map, depending on the angle and distance of the camera there is an annoying flicker in water reflection.

here are a couple of images taken about 50 km from the center that show the problem:


Correct reflection:
[Image: Water1_zps4e0e313e.jpg]


When moving the camera, some parts of the reflection fade and begin to flash:
[Image: Water2_zps86f78db5.jpg]


The other problem has to do with the generation of the ground with "heightmap.build"

"heightmap.build" build the ground with LODs automatically, but when appear distant land, or large and distant mountains, different LODs farthest not aligned correctly at the edges. This happens even though you're close to the center of the world map.

[Image: terrain_zps5100398e.jpg]

(Of course, I build each terrain part aligning with neighboring heightmaps, that is not the problem, they are perfectly aligned, misaligned only in more distant LODs)
05-07-2013 12:01 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ozmodian Offline
Member

Post: #2
RE: Two graphics issues
I get the same issue as your second with the "lines" between the HM at far distances.
05-07-2013 03:51 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Donik Offline
Member

Post: #3
RE: Two graphics issues
I can't comment on the reflection, but i have also seen those small gaps in the terrain.
Something must have changed in 2.0, since i haven't seen that issue in 1.0 with the exact same heightmaps.
05-10-2013 02:55 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Seba Offline
Member

Post: #4
RE: Two graphics issues
The same error here. When terrain is bumpy and distance is high there is a gap between heightmaps. When you go closer and LOD switch the gap disappear.

[Image: maperroree.png]
05-12-2013 12:08 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
AndrewBGS Offline
Member

Post: #5
RE: Two graphics issues
That's actually a big and common issue, now that I see it I'm wondering why has no one said anything about it before. Myself included, I have that for a while now but I ignored it.

It's "forgiveable" in the editor, but if players see those things in game it's really bad. Especially (in my case) during the night, when everything should be very dark, but then a light blue line crosses the land around you. It would be quite important to do something about it.
05-12-2013 12:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Xander93 Offline
Member

Post: #6
RE: Two graphics issues
+1
05-16-2013 08:08 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Patalarc Offline
Member

Post: #7
RE: Two graphics issues
Quote: now that I see it I'm wondering why has no one said anything about it before. Myself included, I have that for a while now but I ignored it.

Me too!, had noticed the problem long ago, but for some reason i ignored it. I remembered to put it only because I was wondering about the reflections ... weird. O_O
05-18-2013 10:14 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dalmat Offline
Member

Post: #8
RE: Two graphics issues
I had similar problems, but fixed it with the textures.. Try playing with them.
05-25-2013 01:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kevindekever Offline
Member

Post: #9
RE: Two graphics issues
Same lines in far distance....How to fix that with textures? Pictures in Editor 2.0

   

painting will not help, only zoom but new lines appear / old disappear

   

latest videodrivers and directx
RPG2 and MMO Worlds just a few points//lines
(This post was last modified: 07-30-2013 05:39 PM by kevindekever.)
07-29-2013 05:15 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SamerK Offline
Member

Post: #10
RE: Two graphics issues
I'm noticing similar issue here, as it seems a sort of LOD is applied to the heightmaps mesh which affects its edges. this tend to happen more frequently when the camera view is far from the terrain.
07-30-2013 06:06 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
TheElk Offline
Member

Post: #11
RE: Two graphics issues
We have the same issue and we are all using different video cards and all up to date with drivers.

TheElk
07-30-2013 06:16 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
kevindekever Offline
Member

Post: #12
RE: Two graphics issues
Esenthel?
08-19-2013 12:28 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ozmodian Offline
Member

Post: #13
RE: Two graphics issues
Yeah, still happens for me as well.
08-19-2013 02:32 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SamerK Offline
Member

Post: #14
RE: Two graphics issues
I could stop this issue by setting up the heightmap mesh lods to '0'
e.g. HMmesh.setLods(0); ...... note that I'm creating my heightmap through code, but this should also work if you could reach to the mesh base of the terrain created by EE editor.

however this is only a workaround solution as this fix will shutdown the dynamic lod applied - which it is really a wanted feature.
08-19-2013 02:38 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
aceio76 Offline
Silver Supporter

Post: #15
RE: Two graphics issues
Yes, I also have this issue but have not really reported it yet (until now). I am still using the latest EE1.0 code however.
08-19-2013 02:57 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply